2018-08-31 10:41:39• hírek • Bede Emőke

Átvenné az önkormányzat a Sport Hotelt

Csütörtök délután ismét asztalhoz ültek a városi tanács tagjai, hogy 24 napirendi pontról hozzanak döntést, melyek között több olyan is volt, mely nagy hatással lesz Szatmárnémeti további éveire.

Terítékre került többek között az önkormányzat azon szándékát megfogalmazó határozattervezet is, melynek értelmében a város újra gondozásába szeretné venni Szatmárnémeti egyik szebb napokat látott épületét, a Sport Hotelt.
 

„Komoly esély van arra, hogy többszöri megkeresés után az Ifjúsági és Sportminisztérium a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal rendelkezésére bocsájtsa az utóbbi években teljesen elhanyagolt Sport Hotelt. A városi tanács csütörtöki ülésén tágyalja az önkormányzat szándékát kifejező határozattervezetet, amelyet jóváhagyása esetén továbbítanak majd a szaktárcának. Az évek óta elhanyagolt épület felújításra szorul, amire nagy szükség van, hiszen a Román Vívó Szövetség és az önkormányzat együttműködésének köszönhetően hamarosan ismét tehetséggondozó vívóközpontnak ad otthont Szatmárnémeti” -közölte még az ülés előtt Kereskényi Gábor polgármester.  A jóváhagyás pedig meg is történt, így a hivatal továbbíthatja szándékát a minisztérium felé elbírálás céljából. A tanácstagok és a polgármester is abbéli reményének adott hangot az ülésen, hogy három elutasítás után végre pozitív válasz érkezik Bukarestből.
 

Az elfogadott határozattervezetben egyébként az önkormányzat vállalta, hogy megtartva a hotel eredeti rendeltetését, felújítja azt. Ennek pedig nem csak a városunkba érkező sportolók örvendenének, hanem a környékbeli lakók is, akiknek nem kellene tovább nézniük a jelenleg igencsak elhagyagolt állapotban levő hotel pusztulását.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: